Новият собственик на Дунав Красен Кръстев обяви категорично, че се оттегля от клуба още преди да е влязъл реално във владение. Той отсече пред "Дарик радио", че няма да издържа русенци във Втора лига.

БЪДЕЩЕТО ПРЕД ДУНАВ

Няма шанс да издържаме Дунав във Втора лига. Казах вече, който иска - заповядайте, получавате акциите, работете. Ако Русе и обществеността искат да имат клуб, да заповядат. Престъпление е - 300 деца, школа, но така избраха те. Явно някакви хора и интереси се засегнаха около клуба. Всеки има претенции да е някакъв и това се отразява на клуба. Имам воден разговор с представители на феновете, дано успеят да се справят. В момента продължават спонсорски договори, които подсигуряват половината бюджет за „Б“ група. Ще го бъде Дунав. Бил го е преди нас и след нас ще го бъде. На какво ниво ще бъде и как - ще решат хората в Русе. Дойдохме на драго сърце, оставихме една шапка пари само и само да съществува клубът. Но получихме нож в гърба. Имам разговори с представители на едно сдружение на феновете и бизнесмени, които стоят зад тях. Утре или вдругиден (б.р. - днес или утре) ще се видим с тях и ще го изкоментираме. Клубът в момента е абсолютно чист, няма задължения с изключение на един наем към Община Русе.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ЗА ЛЮДМИЛ КИРОВ

Най-лошото е, че треньорът Людмил Киров явно е бил доста подведен или той така си ги е мислил нещата, и тръгна на война срещу клуба. Аз не го одобрявам да казва тези неща срещу родния си клуб. Той е получил заплатите си до месец май, мога да го покажа. Играчите имат получени заплати до месец юни. Всичко беше направено с извиване на ръцете на хората, които искаха да дават пари и от които аз бях предупреден да не давам пари, докато нямаме черно на бяло цялата документация. Аз обаче говорих с хората в Швейцария и ги убедих да отпуснат средства, защото съм бил играч и съм управлявал футбол и знам какво е без пари. Бяха преведени средства по нова сметка на клуба, но забележете, че с нея оперираха старите собственици, а не ние! Обаче дадохме парите само и само в името на момчетата да си получат средствата. Раздадохме парите, макар че и тогава бях на крачка от това да не ги раздам. Това стана в деня, в който Людмил Киров направи своите изявления относно клуба. Целта беше Дунав да продължи в елита, но в крайна сметка изтърва възможността да има подсигурен бюджет за новата година.

ЗА ЗАГУБЕНИЯ БАРАЖ

Преди баража за оцеляване пак имаше извиване на ръце. Аз бях в Германия, за да мога да освободя парите, пристигнах преди баража и казах на играчите да тръгват към София, ще си получат заплатите. Те се наобядваха и си отидоха вкъщи да си легнат, като чакаха да си вземат парите. Те мислеха само за това. Още тогава бях на 90 процента убеден, че Дунав няма да се спаси. А те имаха една заплата да получават. И си зададох въпроса - трябва ли това нещо изобщо да го правим, след като те не искат?! Много ме подразни обществеността. Излиза Людмил Киров и засяга клуба. Защо феновете не го опровергаха? Чашата преля с едно последно действие - бяха дошли средства по сметката на клуба от тв права и реклами от букмейкъри. И бяхме осведомени 4-5 дни по-късно за тези пари...