Дуо млади специалисти започнаха усилена работа с детския тим на набор 2000 на Локомотив (Пловдив), информира фенсайтът на "черно-белите" lportala.net. Този тим преди дни остана без треньор, след като от "Лаута" бе освободен дългогодишният служител Георги Славов. Директорът на ДЮШ Петър Пашев представи новият треньор Христо Телкийски, на който ще помага и Иван Терзийски.

Първият е на 35 години и е юноша на Локомотив, като защитава черно-бялата фланелка през 1997-2002 години. От 2002 до 2011-а играе в няколко гръцки отбора, а през 2012 г. приключва с футболната си кариера в "Ботев" (Пд). Помощникът му Христо Телкийски води успешно първите отбори на набор 2003 и 2005-а, а израстването му в професията поема и като асистент на водения от Телкийски от понеделник тим на Деца "А". Още в събота селекцията започна с победа над Брестник с 6:4, а вчера последва успех над Тракия с 2:0.

На този етап Телкийски няма да залага на резултатите, а ще даде равен шанс на всичките си състезатели. Селекцията ще се бори за място сред първите отбори в своята възраст, даващи право на участие за републиканско първенство.