Новото попълнение на Левски Ноа Сонко Сундберг ще пропусне началото на зимната подготовка на тима, а дори и целия лагер на „сините“ в Турция. Защитникът попадна в разширения състав на Гамбия от 28 футболисти, които в началото на януари ще се съберат на лагер за предстоящото участие на тима в Купата на Африканските нации в Камерун.

Селекционерът на гамбийците Том Сейнтфит обяви група, която включва както играчи от италианската Серия „А“ като Ебрима Дарбо (Рома), Муса Бароу (Болоня), Омар Коли (Сампдория) и Ебрима Коли (Специя), така и доста неизвестни футболисти, състезаващи се в ниските дивизии на Англия, Германия, Швейцария и Швеция. Белгийският специалист обаче остави извън сметките си бившия нападател на ЦСКА Али Соу, който в момента е играч на руския Ростов.

Гамбия е в група „F“ на Купата на Африканските нации, където ще играе срещу Мавритания, Мали и Тунис. Турнирът в Камерун ще продължи от 9 януари до 6 февруари. Ако гамбийските национали стигнат до финала, но Ноа Сонко Сундберг ще пропусне целия лагер на Левски в Турция, който е в периода 5 януари – 7 февруари.