Едно от новите летни попълнения на ЦСКА 1948 Талис за първи път говори пред клубната телевизия и заяви, че от него може да се очаква Jogo Bonito с червения екип.

„Цялата ми кариера като юноша премина в Атлетико Минейро, в Бразилия. Играх три години в Португалия и сега съм в България. Исках да стана футболист, защото баща ми беше професионален играч. Ходих навсякъде се него. Той ме учеше да играя. Исках като порасна да бъда точно като него. Може и да не е играл в големи отбори, но беше професионалист, а това значи много за едно дете. Исках да вървя по неговите стъпки“, започна Талис.

„Най-силната част от играта ми са подаванията, обичам да се движа много по терена и да стрелям от дистанция. Не винаги съм бил атакуващ халф. Започнах като десен бек, като баща ми, исках да играя на неговата позиция, но разполагах с голяма техника и заради това се преместих в по-предни позиции. В Португалия се наложи да действам и като крило, защото в моя отбор имаше много липсващи състезатели“, продължи бразилецът.

„Благодарен съм на Господ, че облякох фланелката на ЦСКА 1948. Познавах се с бразилците в отбора и поисках информация преди да дойда тук. Те ми казаха много хубави думи. Сигурен съм, че отборът ще е по-успешен от миналата година. Преди да дойда тук с Енрике бяхме юноши на Атлетико Минейро, а в Португалия играх срещу Елитон. Съвсем естествено, говорих с двамата преди да подпиша с ЦСКА 1948“, сподели плеймейкърът.

„Информацията беше много положителна. Никой не ми каза нито една лоша дума за клуба. Лесно е да играеш срещу Елитон, шегувам се, той е добър защитник, трудно е да го преодолееш. Преди да дойда тук, не знаех много за България, разпитвах за футбола. Знам, че зимата е много студено, а София е страхотен град. Надявам се с течение на времето да съм поне толкова щастлив, колкото съм в този момент“, заяви полузащитникът.

„Във футбола, в родината ми, а и навсякъде ние, бразилците, носим красотата. За нас това е начин на живот. Тук има доста мои сънародници. Те правят впечатление. В Бразилия след като се родим, започваме да мислим за футбол. Бащата облича детето още от родилното във футболен екип на своя любим отбор. Всяко дете в Бразилия на 5-6 години ще ви каже, че иска да стане футболист. Може да очаквате Жого Бонито от мен, но ще опитам да направя всичко не само да реализирам попадения, но и да асистирам на съотборниците си“, завърши Талис.