Новото попълнение на ЦСКА Вив Соломон-Отабор даде интервю пред английска медия, в което говори за преминаването си при „червените” и за първите си впечатления от България. Той беше собственост на Бирмингам, но през пролетта игра под наем в Портсмут.

„Договорът ми в Бирмингам изтичаше, когато получих няколко предложения. ЦСКА ме увериха, че техният интерес е доста сериозен и излязоха в добра оферта. Положиха доста усилия, за да ме привлекат. Говорих със своето семейство и стигнах до решението да премина в софийския клуб. Винаги съм искал да играя в чужбина в даден етап от моята кариера и в крайна сметка това се случи”, заявява Отабор пред dreamteamsfc.com.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Честно казано, няма голяма разлика между играта в Англия и тази в България. Същото се отнася и извън терена. Живея в хубава къща. Най-голямата разлика е в езика и в това, че шофьорите стоят от лявата страна на колите. Обратното движение ми е трудно, но ще свикна.

Не съм единственият чужденец в ЦСКА. Има доста футболисти от Бразилия, Португалия, Испания и Африка, които са много добри. Моят план е да играя възможно на най-високо ниво в ЦСКА”, добавя Отабор.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020