Спартак (Варна) спечели с 2:0 гостуването на Септември (София) в дербито на върха във Втора лига. Успехът изкачи "соколите" на първото място. Спартак и Септември имат по 54 точки, но варненци са с по-добри показатели в директните двубои след загубата с 1:2 в морската столица и днешната победа в столичния квартал "Драгалевци". 

Точни за тима на Росен Кирилов бяха Ахмед Ахмедов и Румен Руменов от дузпа.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Спартак поведе още в третата минута. Даниел Начев подаде на Виктор Митев отляво, той центрира към границата на вратарското поле, където Ахмедов бе изпуснат от Георги Динков и с глава прати топката във вратата на Димитър  Шейтанов за 0:1.

В края на първата част бе отсъдена дузпа за гостите. Александър Цветков потърси с дълъг пас Ахмедов в наказателното поле, топката се удари в лицето на Захари Атанасов и стигна до навлезлия на скорост Ивей Ромееш, който бе съборен от Атанасов, а Волен Чинков показа бялата точка. Щабът и футболистите на домакините имаха сериозни претенции към съдийската бригада за решението им. Зад топката за изпълнението на дузпата застана Румен Руменов, който с помощта на левия страничния стълб вкара за 2:0 за гостите.

В края Септември остана с десет човека на терена, след като капитанът Асен Георгиев извърши нарушение срещу Георги Бабалиев, за което получи втори жълт картон.

СЕПТЕМВРИ (Сф) - СПАРТАК (Варна) 0:2 
0:1 Ахмед Ахмедов (3), 0:2 Румен Руменов (42-дузпа) 

ВTOРА ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024