Бившият национал Кирил Котев не бе единственият нов футболист на първата тренировка на ЦСКА 1948, която се проведе тази сутрин в Герман. Вратарят Ивайло Сайков, който също е играл за отбор в "А" група, облече червения екип, информира Prosport.bg. Той е едва на 20 години, но с професионален опит на вратата на Локомотив (Мездра), Оборище (Панагюрище) и Локомотив (Горна Оряховица) през миналата година.

Преди две години Сайков се размина на косъм от преминаване в Нотс Каунти, най-старият клуб в света, на вратата на който пази преди време Каспър Шмайхел, преди да бъде привлечен в Лийдс и да стане шампион с Лестър.

На 17 години Сайков записа 20 силни мача на вратата на мездренчани в "Б" група, след което бе привлечен в Оборище.

Миналото лято, на още ненавършени 19 той подписа договор с Локомотив (Горна Оряховица) и дори пази за Купата на България, въпреки жестоката конкуренция със Стефано Кунчев и Николай Банков. Ситуацията в Горна Оряховица направи Сайков свободен агент и той не се замисли да избере изява и вероятно одобрение от ЦСКА, пред сигурен договор с отбор от Лига 2 в Шотландия.

Ивайло е роден на 22 декември 1996 година. Висок е 190 см, тежи 78 кг. Бивш юношески национал с официални мачове в елитна квалификация.