Нов дарител се включи в Сдружението "Бъдеще за Черноморец", а финансовата помощ ще даде още възможности за посрещане на необходимите разходи до края на първенството. Спомоществователят обаче предпочита да остане анонимен, но е ясно, че става дума за успял човек в бизнеса и кариерата.

Сдружението в полза на най-стария бургаски клуб беше създадено през януари, след като ветерани, бивши ръководители на клуба, фенове и бизнесмени изразиха тревогата си от състоянието, в което се намира. Официално девет фирми потвърдиха помощта си. Това са Анимационен свят ЕООД, ЕТ Томи, Трансвагон АД, Фаркол АД, Виста 2013, RM Brothers, Дорослава и една от най-модерните клиники в цяла България- "Лайф Хоспитал", предпочитана от доста руснаци, живеещи по Черноморието.

Но и доста други хора и компании, предпочитащи да не се афишират, също се включиха в инициативата. Нова среща на управниците в Бургас ще се състои утре в сградата на Общината. Тя е по инициатива именно на Сдружението и ще събере лидерите на политическите партии, представени в Общинския съвет, както и Димитър Николов - кмет на Бургас. На срещата ще бъдат обсъждани възможностите за спасяването на клуба, както и следващите стъпки, които ще се предприемат.

В същото време мъжката формация на Черноморец се подготвя за третия си пролетен мач в Б група срещу Ботев (Гълъбово). В отбора има двама футболисти с леки травми, но участието им ще бъде преценявано в последния момент. В школата на Черноморец пък получиха още нови екипи. Те са за децата от наборите 2001 и 2002 и отново са продукт на една от най-добрите фирми в този бранш в страната Томи Спорт.