ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Българският национален отбор започва нов период в своята историята - този под ръководството на Илиан Илиев. 55-годишният специалист днес ще дебютира начело на „лъвовете“ и това ще стане в домакинството срещу Унгария в мач от квалификациите за Евро 2024.

Срещата между двата тима е от 19:00 часа и пред празни трибуни по нареждане на УЕФА. В последната седмица имаше сериозен скандал относно домакинството на двубоя. Европейската футболна централа прецени, че мачът е рисков и го премести в Пловдив при закрити врата. На „Колежа“ обаче текат строителни дейности и Общината отказа да даде разрешение за провеждане на европейската квалификация на стадиона на Ботев (Пловдив). Заради това в УЕФА в крайна сметка върна срещата на „Васил Левски“.

За националния отбор и неговите фенове това е момент на нова надежда, че нещата в представянето на представителния ни тим ще се променят към много по-добро. В опит да направи именно очакваното положително развитие Илиев ще смени и схемата на игра на „лъвовете“.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Той най-вероятно ще заложи на подреждане 4-1-4-1, а на върха на атаката ще бъде бившият футболист на Черно море Мартин Минчев, който в момента е в Ризеспор. Кирил Десподов ще действа повече като дясно крило. Задача да организират атаките ще имат Илиан Илиев-младши и Филип Кръстев.

Днешният мач срещу Унгария е свързан и със скрита заплаха. Тя се отнася до възможността за наказание на българския футбол, ако протестите около стадиона срещу управлението на БФС ескалират. Не е изключено изстреляни от недоволни фенове ракети от околностите на „Васил Левски“ да попаднат на трибуните и дори на терена с футболистите. Това ще ни донесе наказание, което няма да удари само по ръководството на БФС, но и по авторитета на българския футбол и реномето на държавата като цяло.

BulgariaБЪЛГАРИЯ – УНГАРИЯHungary

Днес от 19:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
София, „Васил Левски“
Съдия: Даниел Стефански (Полша)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
България: Дюлгеров, В. Попов, Атанасов, Антов, Недялков, Груев-младши, Десподов, Кръстев, Илиев-младши, Русев, Минчев
Контузен: Кр. Димитров
Наказан: А. Краев

Унгария: Гулачи, Бола, Ланг, А. Салай, Него, Наги, Стайлс, Керкез, Калмар, Собослай, Адам
Контузени: Фиола, Орбан, Клайнхайслер, Шалай, Варга
Наказани: няма

Баланс: 23 мача, 4 победи за България, 5 равенства, 14 победи за Унгария, г.р. 24:58

Нашата група в квалификациите за Евро 2024