Така чаканият в ЦСКА Матиас Кардасио няма да пристигне тази вечер в Турция. 24-годишният уругваец е очакван в лагера на “червените” в Анталия. Той обаче е уведомил ръководството на клуба, че не е успял да хване самолета от Монтевидео, научи БЛИЦ. Полетът от уругвайската столица до Мадрид е бил отложен с няколко часа. Кардасио отказал да се качи на аероплана, тъй като след това нямало как да направи връзка от Испания за Истанбул. Заедно с него щяла да пътува и майка му, за което вече информирахме нашите читатели.
 
“Матиас няма да дойде при нас в Анталия. Искахме да го видим в следващите три дни, защото тук терените са в перфектно състояние. След като пътуването е пропаднало, ние му предложихме да дойде в София и да тренира на наша територия. Кардасио обаче започна да се дърпа. Явно не му се карат проби, както се бяхме споразумели предварително. Но и ние не можем да му предложим веднага договор, защото не е играл футбол от половин година. Тепърва ще разговаряме отново, за да видим в крайна сметка дали Матиас ще пристигне в София. Шансовете засега са 50:50”, заявиха източници на БЛИЦ от ръководството на 31-кратните шампиони.
 
Припомняме, че ЦСКА вече преживя далеч по-голям шок, след като сънародникът на Кардасио – Карлос Диого, дойде, подписа договор, но после отказа да се присъедини към “червените”.