След силното представяне на елитните формации на Черноморец този уикенд, академията на бургаския клуб продължава с положителните резултати. Отборът на децата, родени през 1999 година записа победа срещу силен съперник в една от контролите си преди началото на областното първенство. Възпитаниците на треньора Владо Вълчев надделяха с 2:1 срещу Векта (Пловдив). Срещата се игра вчера на изкуствения терен на тренировъчната база „Гнездо на акули“. Попаденията за бургазлии отбелязаха Кристиян Парашкевов и Радослав Иванов. Очаква се до края на подготовката малките „акули“ да изиграят още два спаринга.

Областното първенство за деца започва на 22 март (събота), когато един срещу друг ще се изправят две формации на Черноморец. Черноморец 1 са момчетата на Владо Вълчев, а втората формация представлява децата, родени през 2000 година, които също участват в това първенство като Черноморец 2. Те са водени от треньора Росен Кавръков. На същата дата започва областната надпревара и за децата от така наречената група „Б“, която представлява в основата си деца, родени през 2000 година. Техен треньор е Борис Борисов.

"Паралелно с това ще ви съобщим и датите на започване на останалите областни първенства за деца, където академията на Черноморец-Бургас има представители", информират още от Черноморец.

Зоналното първенство по футбол за юноши младша възраст в Зона Бургас стартира на 23 март от 10:00 часа с мача между ФК Созопол и Черноморец-Бургас. „Акулите“ са представени там с отбора от набор 1998-ма, воден от треньора Тодор Койчев. На 6 април пък започва областното първенство за деца подготвителна възраст, родени през 2001-ва. Черноморци участват в турнира с 1 година по-малки деца и са водени от треньора Пламен Младенов. Всички срещи от тази надпревара ще бъдат провеждани на спортен комплекс „Каменица Арена“, който се намира в комплекс "Зорница" в Бургас. На 5 април е началото на областното първенство за деца в подготвителна възраст, родени през 2002 г. Там за Черноморец участва гореспоменатия отбор, воден от Пламен Младенов, вече редом със своите връстници.

На 16 март ще бъде даден старт на областното първенство по футбол за деца подготвителна възраст, родени през 2003-та. В надпреварата на най-малките представители академията на Черноморец отново участва с два отбора – Черноморец 1, които са родени през 2003-та, и Черноморец 2, които са основно съставени от родени през 2004-та и 2005-та деца. И двете формации са водени от треньора Пламен Младенов.