Нова телевизия закупи правата за излъчване на квалификационните срещи на българския национален отбор по футбол за младежи до 21-годишна възраст за Европейското първенство в Чехия през 2015 г.
 
Преките предавания стартират още тази събота, 1 юни, от 19.00 ч., когато Диема ще излъчи пряко домакинския мач на България срещу Андора, който ще се играе в Ловеч.
 
Домакинските двубои на България от кампанията ще продължат усилено през есента на 2013 година. Тогава младежкият ни тим посреща Естония на 5 септември, Русия на 10 октомври, Дания на 14 ноември и Словения на 18 ноември. Всички тези срещи, както и някои от гостуванията на България в квалификационна Група 2, ще бъдат излъчени директно по Диема и Нова Спорт по време на борбата за попадане на финалите в Чехия през лятото на 2015 г.
 
Българският младежки национален отбор по футбол стартира кампанията с амбиции да стигне до финалния форум. Треньорът Михаил Мадански е събрал талантлива група играчи, измежду които личат имената на утвърдени титуляри в българските клубовете като Георги Терзиев (Черноморец Бургас), Ангел Грънчов (ЦСКА) и откритието на току-що завършилото първенство на „А” група – Тодор Неделев (Ботев Пловдив).
 
Измежду избраниците на Мадански са намерили място и няколко момчета, които трупат опит на високо ниво в чуждестранни шампионати. Роденият във Фресно, Калифорния, САЩ, Вилиан Бижев преди година премина в английския гигант Ливърпул, а наскоро посочи българския си паспорт като гордо основание да играе за България. Едисон Йорданов се състезава за Ханза Рощок, но също избра “трикольорите” пред Германия. Вратарят Димитър Евтимов пък напира за титулярното място в легендарния английски Нотингам Форест.
 
Пълна програма на България в квалификационна Група 2:
1 юни 2013 г                 България – Андора
5 юни 2013 г.                Андора – България
5 септември 2013 г.    България – Естония         
8 октомври 2013 г.       Русия – България
10 октомври 2013 г.     България – Русия
14 октомври 2013 г.     Словения – България
14 ноември 2013 г.      България – Дания
18 ноември 2013 г.      България – Словения
2 септември 2014 г.    Естония – България
8 септември 2014 г.    Дания – България