Витоша (Бистрица) загуби у дома от новака Арда (Кърджали) с 1:3 в първия мач от 4-ия кръг на efbet Лига и допусна четвърта поредна загуба този сезон. Тимът от Кърджали пък продължава с блестящите си изяви и е без поражение от началото на шампионата – 2 победи и 2 равенства, настанявайки се между шампиона Лудогорец и Левски на третата позиция във временното класиране преди останалите срещи от кръга.

Футболистите на Стамен Белчев поведоха още в 5-ата минута с куриозен гол. Вратарят на домакините Николай Георгиев сгреши фатално в опита си да финтира Радослав Василев, който вкара един от най-лесните голове в кариерата си.

В 18-ата минута „тигрите“ можеха да изравнят, но диагонален удар с десния крак на Румен Гьонов срещна гредата. Малко след това стражът на гостите Иван Караджов изби точен удар на Григор Долапчиев, но в 24-ата минута все пак Витоша изравни. При центриране от статично положение Георги Купенов успя да засече топката във вратата за 1:1. До края на първата част нямаше други попадения.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката в 59-ата минута гостите отново взеха гол аванс. Вратарят Георгиев излезе неразчетено и спъна Веселин Марчев, а Иван Коконов реализира отсъдената дузпа.

В 70-ата минута при центриране от фаул Гьонов опита да избие с глава, но си вкара автогол и на практика подсигури трите точки за гостите. „Тигрите“ нямаха сили да намалят изоставането си и регистрираха четвърта поредна загуба. Малко преди края Витоша остана и с човек по-малко. Младият Александър Христев влезе грубо в краката на Елиша Сам и бе изгонен с директен червен картон.

След успеха си Арда събра 8 точки и излезе на трето място във временното класиране, изоставайки на точка от лидера Лудогорец и имайки аванс от една пред Левски преди мачовете на „орлите“ и „сините“ от този кръг. Витоша е на дъното без нито една спечелена точка.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020