Новакът в родния елит Локомотив (Горна Оряховица) уреди контрола с Лудогорец. Мачът ще е в Разград на 8 юли и ще бъде генерална проверка на "орлите" за участието им в Шампионската лига. 

Два дни по-рано е първата проверка на "железничарите" с Нефтохимик. Двата тима ще се срещнат в Трявна. В подбалканското градче ще протече вторият етап от подготовката на Локомотив. Отборът заминава на лагер на 4 юли и ще се прибере обратно на 16 юли. Ден по-рано локомотивци ще пътуват до Враца за проверка срещу местния Ботев. На 20 юли в Поморие селекцията на Ангел Червенков ще играе срещу местния отбор, който беше основен конкурент за влизането в елита. На 23-и е последната проверка в Горна Оряховица срещу Ботев Гълъбово, преди която официално ще бъде представен отборът за новия сезон. 

Владислав Узунов е най-новото попълнение в тима. Офанзивният полузащитник е на 25 години. Преди него при "железничарите" акостираха вратарите Стефано Кунчев, Николай Банков и Ивайло Сайков, защитникът Николай Дичев, халфовете Николай Христов и Димо Атанасов и нападателят Виктор Шишков. В отбора се завърна и игралият с черно-белия екип до миналия сезон Милен Савов.

До броени дни се очаква да бъдат финализирани и разговорите с голмайстора на Локомотив (Горна Оряховица) от предходния сезон - Янаки Смирнов, който през миналото първенство бе в Лудогорец 2. Очаква се той да започне подготовка с тима на 4 юли.