ЦСКА е към края на лятната си подготовка. Тимът ще изиграе още една контрола - на 2 август, срещу израелския Ашдод. На 8/9 август започва новият сезон в Югозападната "В" група. Жребият за шампионата е утре (понеделник) от 11:00 часа. До момента "червените" изиграха пет контроли, в които записаха една загуба - от Спартак (Плевен) и четири поредни победи (срещу втория отбор на Литекс, Оборище Панагюрище, Марица Пловдив и Вихрен Сандански).

Треньорът Христо Янев гради напълно нов отбор. Футболисти продължават да идват и вероятно ще има още нови. Какво обаче е лицето на отбора до момента след почти всички изиграни летни контроли?

Янев разполага с два почти равностойни състава, има конкуренция на всеки пост с изключение на центъра на защитата. Досега отбраната изглежда се формира в следния вид - десен бек Ангел Грънчов, в центъра Божидар Чорбаджийски и Александър Бранеков и отляво Милен Кикарин. Алтернативите са Кикарин да замени Грънчов отдясно, а отляво варианти са Кирил Динчев и Виктор Райчев, който се понрави с включванията си в игра. Не забравяме 14-годишния Валентин Антов като вариант за централен бранител, но засега е ясно, че няма как да измести Бранеков и Чорбаджийски от титулярната двойка защитници.

На позицията опорен халф засега пристигналият от Миньор Перник Йордан Йорданов се представя добре. Двамата полузащитници пред него срещу Вихрен бяха Борис Галчев и Самир Аясс. Христо Янев обаче има доста варианти да променя тази тройка вътрешни халфове. Иво Иванов може да замени Йордан Йорданов, Николай Цветков и Владислав Узунов са готови за титуляри. Със сигурност титулярно място засега има Галчев, а за останалите две позиции Янев може да избира от шестима халфа.

По крилата конкуренцията също е сериозна. Отдясно е Момчил Цветанов, но един от най-добрите в контролите бе младият Радой Божилов. Талантът направи страхотни неща и се понрави на публиката и със сигурност може да даде заявка за титулярно място. За същата позиция спори и друг юноша - Александър Александров. Отляво се "бият" Павел Головодов - друг страхотен играч, който блесна в контролите, и Станислав Маламов.

На върха на атаката конкуренцията е между Преслав Йорданов и Костадин Хазуров.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

ЦСКА - първи вариант. Така започна отборът срещу Вихрен


5_3.jpg

ЦСКА - втори вариант


8_2.jpg

Контролите на ЦСКА през лятото:
ЦСКА - Спартак (Плевен) 0:1
ЦСКА - Литекс (II) - 2:0
18 юли, ЦСКА - Оборище (Панагюрище) 1:0
22 юли, стадион "Българска армия", ЦСКА - Марица 3:1
25 юли, стадион "Българска армия", 20:00 часа: ЦСКА - Вихрен 5:1
2 август, ЦСКА - Ашдод (Израел)
9 август -
начало на сезона в Югозападната "В" група