Новата звезда в селекцията на Черноморец Савио Нсереко бе представен официално днес. На пресконференцията присъстваха изпълнителният директор Джан Пиеро Персикети и главният мениджър Душан Буковац. 21-годишният шампион с младежкия отбор на Германия до 19 години подписа договор до края на сезона като преотстъпен от Фиорентина. Той призна, че все още не е в най-добрата си форма.

„Нормално е да не съм в най-добрата си кондиция, след като не съм играл известно време, но времето за подготовка ще ми стигне. Бъдете сигурни, че за първия официален мач ще бъда напълно готов. Много се радвам, че съм тук. Дошъл съм, за да помогна на отбора да постигне целите си”, бяха първите думи на Савио пред журналистите.

„Черноморец в никакъв случай не е крачка назад за мен. Понякога човек трябва да направи нещо различно, ако иска да постигне много. В Бургас имам всички условия да покажа какво мога и не бива да изпускам тази възможност. В края на сезона ще се убедите, че идването ми тук е било добро за кариерата ми”, коментира новото попълнение.

Той уточни, че на терена се чувства най-добре като ляво крило, но може да играе и по десния фланг, и като втори централен нападател. В личен план Нсереко уточни, че семейството му живее в Германия и че има две сестри и един брат.

Савио е израснал във футболната академия на Мюнхен 1860. Преди да премине във Фиорентина е играл за Бреша, а по-късно и в Болоня. През 2009 г. е бил за 8 месеца и половина в английския Уест Хям, който го купиу за 9 милиона паунда.

Днес следобед играчът ще направи първа тренировка със своите нови съотборници на кампуса „Гнездо на акули”.