ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Берое представи новото си попълнение Ромарио Мойс, а след това 26-годишният румънец дори дебютира при победата с 4:0 над Спартак (Варна).

На феновете със сигурност прави името на футболиста, което не е традиционно име за Румъния. Оказва се, че в семейството на новия играч на старозагорци има интересна традиция относно имената.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

„Кръстен съм на известния бразилски футболист Ромарио. Аз съм роден през 1995 г., а в предишната година Ромарио и Бразилия печелят световното първенство“, признава Мойс през 2017 г., след като е вкарал гол за Астра (Гюргево) срещу Стяуа.

Бащата на Ромарио е голям футболен фен и самият той носи името на един от най-великите футболисти на всички времена – Бекенбауер.

Бекенбауер Мойс има и по-малък син, който също е футболист и носи името на бивш футболист. Антонио Мойс, който е кръстен на доскорошния мениджър на Тотнъм – Антонио Конте, също е футболист и към лятото на 2021 г. все още играеше за втория тим на Астра (Гюргево), но след това няма данни за кариерата му.

А забелязахте ли каква е фамилията - Мойс. Също като на шотландския мениджър на Уест Хям. Тук обаче има просто съвпадение на имената.