Джем Сабур и Синан Пашалъ са новите помощници на треньора на Етър Сердар Даят. Двамата бяха представени от ръководството на клуба. Тевлизат в треньорския щаб, който ще бъде преструктуриран по време на зимната пауза. И двамата като Даят са възпитаници на Кьолнската школа, единият е кондиционен треньор, а другият – специалист-анализатор.


Джем Сабур е на 32 години и е завършил спортна академия в Турция, след което е специализирал в Кьолн като анализатор. Работил е в четвърта и пета дивизия в Германия. От 2009 г. досега е бил треньор на подрастващите в Дарданелспор.


„Познавам Сердар Даят от съвместния ни престой в Кьолнската школа. Вчера подписах договор с Етър като негов помощник. Доволен съм, че идвам във великотърновския клуб, за мен това е крачка нагоре в развитието ми“, коментира Джем Сабур.


От седмица вече той и колегата му Синан Пашалъ са на „Ивайло“. Сабур вече е гледал бъдещия съперник на етърци „Ботев“ (Пд) в мача срещу Славия, а днес получи и дискове със записи на трите последни мача на „канарчетата“, за да ги проучва.


Синан Пашалъ пък е кондиционен треньор, също е на 32 години. Завършил е спортната академия в Маниса (Турция), играл е футбол в различни турски отбори. Работил е в Кършиака и Алтай и е изкарал курс за повишаване на квалификацията и лиценза в Турската футболна федерация.