Всеизвестно е, че най-силните български клубове разчитат на голям брой чужденци, за да направят съставите си по-добри. ЦСКА, "Левски", Лудогорец, а и другите родни тимове търсят под дърво и камък млади таланти, които от една страна да им помогнат в преследването на целите в "А" група, а от друга да ги продадат на печалба след определено време.

Вече в тяхна помощ е и най-актуалната компания, свързана със скаутинг и трансфери – Wyscout. Днес италианската агенция, която има във файловете си над 75 000 играчи от цял свят, представи своята платформа за България на специална презентация. Тя бе уважена от представители на всички по-големи клубове в България, както и от по-известните мениджъри на родни футболисти.

От услугите на Wyscout се възползват над 200 от най-известните клубове в света, като Барселона, Милан, Манчестър Сити, Лион, Порто, ПСВ Айндховен, Лос Анджелис Галакси и редица други.

Отскоро клиенти на италианската агенция, която е създадена през 2004 година, са всички родни грандове. Благодарение на Wyscout, техните отговорници за трансферната политика имат на компютрите си пълна информация за хиляди футболисти от цял свят, без да им се налага да пътуват до Уругвай или Нигерия, за да наблюдават някой местен талант, към когото имат интерес.