Израелският специалист Аврам Грант е дал съгласието си да поеме Левски, след като е получил конкретна оферта лично от Майкъл Чорни и Тодор Батков. Това съобщиха пред БЛИЦ източници от “Герена”. Спецът, който изведе миналата година Челси до финала в Шампионската лига, ще поеме “сините” само при условие, че те станат шампиони, за да има възможност да атакува групите на най-комерсиалния футболен турнир наесен. Заради офертата на Левски Грант е отклонил предложението на чешката федерация да застане начело на местния национален отбор. Чехите са чакали до последния момент последната дума на израелеца, след което назначиха Франтишек Страка на мястото на уволнения преди месец Петер Рада. Интерес към Грант има и от Англия, но той е обещал на шефовете от “Герена” да изчака крайния изход на българското първенство. Другата новина от Левски гласи, че клубът със сигурност ще бъде солидно обезпечен финансово за следващия сезон. “Пари ще има, даже те вече са осигурени, щом е постигнато съгласие с Грант. Става въпрос за мощни бизнесмени, които ще влязат в управата. Дали ще купят всички акции или част от тях – това в момента е известно на изключително тесен кръг от хора. Повече яснота ще има в края на месеца”, заявиха пред БЛИЦ. Отдавна се говори, че приближени на Ахмед Доган ще седнат на шефските кресла на “Герена”. Последната информация обаче гласи, че самият Чорни се е споразумял с мистериозен богаташ, който ще намери място в клубната управа на Левски от лятото. 
Пак по предложение на Чорни са стартирали разговорите с Грант, който, както е известно, е добър приятел на настоящия наставник на “сините” Емил Велев. Кокала знаел за разговорите и също участвал в преговорите с израелеца, за да го убеди да дойде на “Герена”. Ако Левски спечели титлата и Грант подпише договор, Велев ще остане в тима като негов помощник. БЛИЦ припомня, че през зимата евреинът пристигна в София,  за да се види със своя приятел.
Ето защо в “синия” лагер стискат палци с надеждата ЦСКА да се издъни в някой от последните четири мача. “Левски няма да падне оттук до края, след като взе най-важния си двубой – този с ЦСКА. Доста интересни ще бъдат гостуванията на “червените” във Варна и най-вече в Ловеч, тъй като Станимир Стоилов, Гриша Ганчев и Литекс ще направят всичко възможно, за да помогнат на левскарите”, твърдят запознати./БЛИЦ