Футболистите на Светкавица ще играят за премия в контролна среща, която ще се проведе в понеделник (23 юли), съобщиха от изпадналия от "А" група клуб. Бонусите са обещани от новите спонсори - фирма ЕМУ АД, и ще се раздават при успех над малтийците от Хамрун Спартанс. Спарингът ще се играе на стадиона на комплекс "Пири" в Банско от 18:00 часа.

"Тъй като това е първата международна среща на Светкавица при новите ни ръководители, те искат да дадат едно ново начало на клуба. Ще дойдат да гледат мача с малтийския клуб и искат да стимулират футболистите да се раздават максимално", обясни пред БТА Пламен Донев.

Финансовата ситуация в Светкавица се подобрява и това личи и от факта, че "мълниите" ще има втори летен лагер. Той започва в неделя в Банско, а подобно нещо се случва за първи път в новата история на клуба от Търговище.

"През есенния полусезон ще се опитаме да поставим основите на един добър отбор, но също така ще гледаме и да не изоставаме от челото. През зимата пък ще добавим още качество", обясни целите през Светкавица Пламен Донев.

Тимът от Търговище изпадна от "А" група при първото си участие миналата година, събирайки едва 7 точки. Новите шефове от фирмата за електрооборудване обаче искат нова промоция в елита до 2 години.