Новият благодетел на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски разкри колко пари смята да инвестира в клуба. Основната краткосрочна задача пред новия спонсор е издържането на тима и заплатите на отбора. Крушарски е предвидил да отдели 300 000 лева за клуба в следващите 5 месеца. Така той дава ясна заявка, че ще е финансов благодетел на „смърфовете”, а със спортно-техническите дейности ще се грижат Христо Бонев и Атанс Узунов.

„Преди години загубих доверието в отбора, считах, че тогава имаше нещо нередно и нагласено. От дълги години познавам Христо Бонев. Аз съм добър приятел на Иван Славков и покрай него се запознах с много хора в спорта, включително и Христо Бонев. Изгледах последните три мача на Локомотив (Пд) и тръпката отново тръгна. Като видях, че този отбор има шанс, разговарях с представителите на клуба и те ме навиха да помагам колкото са ми възможностите. Мисля, че засега Локомотив е осигурен. Мои приятели ще се включат също. Засега аз ще осигурявам средствата на клуба, но мисля, че ще успея да убедя и моите приятели. В Локомотив цареше една несигурност“, сподели Крушарски в интервю пред Diema Sport.

„Казах на футболистите, че всеки трябва да си върши работата. Ако тръгнем добре, ще си помагаме. Аз поех ангажимента за заплатите. Мен старите задължения не ме интересуват, докато не се запозная с тях. Сега ме интересуват нещата напред. Заплатите сега са най-важното нещо и мисля, че ще се справим. Ще изплащаме редовно заплатите. Не са забавени заплатите, един месец е забавянето и ще го изчистим тази седмица още. Заплатите ще вървят ритмично месец за месец.“

„Направихме една формална среща, на която да се разберем кой с какво ще допринесе за заздравяването на обстановката. Но на следващия ден излезе информация, че Бонев и Узунов превземат Локомотив. Учуди ме, откъде са дошли тези мисли. Бонев и Узунов се занимават със спортно-техническото управление на клуба. Всеки знае за какво ще отговаря. Ще имам човек в клуба, който ще следи как се разпределят парите ми. Аз обичам ясната и точна игра. Нямам претенции за пост в Локомотив (Пд). Моя бизнес съм го направил сам и съм на пазара вече 20 години, не само в България, но и по света“, каза още бизнесменът

„Аз не търся дивиденти на този етап. Преди да поискаш, трябва да дадеш. Сега съм за 5 месеца в Локомотив, но ще направим план и за следващите 5 месеца. Около 300 хиляди лева ще спасят Локомотив през следващите 5 месеца. Вече горе-долу знам за какво задължения става дума на клуба, но искам още малко подробности. Нищо не може да ме откаже от Локомотив“, категоричен е Крушарски.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015