Черноморец записа престижно 1:1 срещу шампиона и лидер в класирането на австрийското първенство Рапид (Виена). Контролата се игра на централния терен на стадион "Емир Хан" в Анталия.

Красимир Балъков заложи на различни състави през двете полувремена. През първата част австрийците създадоха няколко опасности пред вратата на Паскал Борел, при една от които след разбъркване в наказателното поле и изстрел от около 15-16 метра Кристофър Дразан откри резултата. На няколко пъти Мартин Тошев и Пламен Крумов опитаха да се измъкнат от защитниците на Рапид и да изравнят, но ударите им не уцелиха вратата.

През второто полувреме играта стана по-бърза, а "акулите" започнаха настойчиво да търсят изравняването. Хайри, Карбони, Мориц и Да Силва опитаха удари от различно разтояние, но без успех. В 89-ата минута защитник на Рапид извърши нарушение на границата на наказателното поле. Зад топката застана новото попълнение Педриня, който технично изпълни заучено положение и сервира топката на главата на друг пристигнал при "акулите" тази зима - Габриел Фернандо, който оформи крайното 1:1.

Следващата контрола на Черноморец е в четвъртък в Белек, където съперник ще бъде Динамо (Букурещ). /БЛИЦ