ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски показа екипа, с който ще играе от новия сезон и вероятно ще го носи за първи път в сряда по време на вечното дерби с ЦСКА. Дизайнът на новите фланелки е много познат на по-възрастните любители на футбола, тъй като повтаря модел, използван преди 35 години.

С подобен вид са екипите на Холандия и СССР по време на европейското първенство в Западна Германия през 1988 г. Двата тима се срещат първо в груповата фаза, а след на финала на шампионата. В първия мач "сборная" печели с 1:0, но в битката за трофея „лалетата“ бият с 2:0. И в двете срещи холандците играят с титулярния си оранжев екип, докато СССР е с резервните бели фланелки.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Финалът, игран на 25 юни 1988 г., остава в историята с феноменалния гол на Марко ван Бастен. Той бележи второто попадение за тима си в 54-ата минута с воле от изключително малък ъгъл, успявайки да прехвърли съветския страж Ринат Дасаев и да прати топката горния десен ъгъл на вратата му.

Не бива да се забравя, че фланелки със същия дизайн са използвани от Германия като втори екип не само по време на европейското първенство през 1988 г., но и по време на световното първенство в Италия две години по-късно. Именно с този екип „маншафтът“ побеждава Англия с дузпи на полуфинала, за да стигне до решителния мач за титлата срещу Аржентина, спечелен с 1:0 след дузпа, реализирана от Андреас Бреме.