Президентът на Ботев Димитър Христолов засега спасява положението с намирането на треньор с лиценз ПРО в лицето на италианеца Енрико Пичони. Специалистът днес води тренировката на “канарчетата”, която бе закрита. След заниманието играчите заминаха на лагер, какъвто нямаха от доста време, преди утрешния двубоя със Сливен.

След края на тренировката Пичони заявил, че до 1-2 седмици Ботев ще играе много по-добър футбол, само ако феновете му дадат време да работи. Италианецът обещал, че ще доведе 10 нови футболисти от Италия, които са играли в Серия “А” и са известни имена на Апенините. Евентуалните нови имена са били съгласувани с новите собственици на Ботев, които се очаква да са италианци. Новият треньор на пловдивчани обещал победи над Левски и ЦСКА догодина, а като традиция и история сравнил “жълто-черните” с Фиорентина.

Пичони дал и малко повече информация за ареста преди две години, когато бил обвинен, че с негова помощ е докарал до банкрут Вис (Пезаро). Според италианеца той бил оправдан напълно и сега води дело за 400 000 евро за нанесени морални щети./БЛИЦ