Възроденият отбор на Нефтохимик стартира подготовката си за предстоящия сезон във "В" група. Футболистите водени от старши треньора Димитър Стойчев проведоха първото си занимание на стадиона в Долно Езерово. На първото занимание присъстваха над 200 щастливи от новото начало фенове. Привържениците на “шейховете” отдавна искаха Черноморец и Нефтохимик да се отделят от издръжката на Митко Събев.

Новият Нефтохимик 1986 ще изиграе четири контроли през летния подготвителен период, макар все още да не са ясни съперниците. Целта пред отбора е да се класира в първата шестица в Югоизточната “В” група през първата година, а да гони класиране в “Б” група на втората година.

Кметът на Бургас Димитър Николов, който беше в основата на запазването на марката и възстановяването на отбора, е обещал да помогне с намирането на спонсори, които да гарантират спокойната работа.

До края на годината най-вероятно Нефтохимик 1986 ще получи парцел за строеж на своя собствена база в рамките на града. Срещите в трета дивизия през този сезон ще се играят на стадиона в квартал Долно Езерово./БЛИЦ