В сградата на БФС беше изтеглен жребият за сезон 2022/23 на efbet Лигата. Както е известно, от следващия шампионат броят на участващите отбори е увеличен на 16. Това означава, че ще има 30 кръга редовен сезон, а след това отборите ще бъдат разделени на първа шестица, втора четворка и трета шестица. Началото на новия шампионат ще бъде поставено на 8 юли.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Първият кръг на първенството предоставя на зрителите интересен мач, тъй като Любослав Пенев ще дебютира начело на ЦСКА 1948 в домакински мач срещу носителя на купата на България Левски.

Шампионът Лудогорец ще започне атака на 12-а поредна титла с гостуване в столицата на завърналия се в efbet Лигата Септември. Вторият от миналия сезон ЦСКА приема Арда в първия кръг. Интересно дерби ще има по поречието на река Марица, тъй като Ботев (Пловдив) приема новака Хебър. Третият нов член на елита Спартак (Варна) е домакин на Славия.

При разделянето на отборите в плейофите, попадналите в първата шестица ще играят по един път един срещу друг, за да определят медалистите. Отборите във втората четворка ще се срещнат по два пъти на разменено гостуване, за да бъде излъчен седмият в класирането, който ще играе бараж за участие в Лигата на конференциите. В долната шестица отборите също ще играят по един път помежду си. Те ще определят двата изпадащи, а 14-ият ще играе плейоф с третия от Втора лига. При равенство в показателите, ще се гледат резултатите в редовния сезон.

EFBET ЛИГА, СЕЗОН 2022/23, ПЪРВИ КРЪГ
Локомотив (Сф) - Черно море
ЦСКА - Арда
Берое – Ботев (Вр)
Ботев (Пд) - Хебър
Септември (Сф) – Лудогорец
Локомотив (Пд) - Пирин
ЦСКА 1948 - Левски
Спартак (Вн) - Славия