Собственикът на 66 процента от акциите на Спортен комплекс "Спартак", който е мажоритарен собственик на едноименния варненски футболен клуб, Добрин Добрев днес официално обяви, че се оттегля от отбора. Причината за това са задълженията на Спартак (Варна) в размер на 4.9 милиона лева.

"При пристигането ми в клуба ми казаха, че задълженията на Спартак са 650 000 лева и ако дам 1.3 милиона лева ще можем да започнем годината на чисто", заяви Добрев, който в неделя трябваше да бъде избран в Съвета на директорите на футболния клуб по време на Общото събрание на акционерите.

"В момента от направения анализ от документите, които сме получили засега, защото не сме получили всички, задълженията на футболния клуб са 3.9 милиона лева плюс още 1 милион лева, които са от различни източници. Моето желание е да не заплащам акциите към предишния собственик, а да ги върна, без да имам никакви претенции към футболния клуб", посочи Добрев.

Добрев бе категоричен, че за около два месеца в Спартак, той и негови приятели бизнесмени са дали около 1.5 милиона лева за клуба.

"От тези 3.9 милиона лева приблизително 2.1 милиона лева са задължения към фирма "Рос ойл", а 300 000 са към Агенцията за държавни вземания", коментира изпълнителният директор Живко Великов.

По думите му ръководството на клуба имало уговорка за разсрочване на задълженията към "Рос ойл". Според Великов всички неща щели да се изгладят във времето.

"Няма да оставя Спартак в такава ситуация, ще остана в клуба и ще нося отговорност", заяви още Великов. Той бе категоричен, че Спартак няма да потъне и ще бъде намерен нов спонсор./БЛИЦ