“Левски” нямат нито лев в бюджета си за трансфери през зимната пауза. Заради финансовата криза в клуба “сините” нямат планове да правят нито една покупка по време на паузата. Евентуално ще бъдат привлечени нови футболисти само ако те са с изтекъл договор. Важно е да се уточни, че бъдещите попълнения, които ще бъдат свободни агенти, ще трябва да искат малка заплата, защото и бюджетът за месечни плащания е на червено. Единственият шанс “Левски” да направи качествена селекция през зимата е да бъдат продадени част от футболистите. Проблемът е, че към днешна дата най-конвертируемите играчи са с изтичащи договори. Става дума за Сержиньо Грийн, Дъстли Мулдер, Дарко Тасевски, Владимир Гаджев и Йордан Милиев. Това значи, че “сините” ще вземат минимални суми от техни трансфери.

Собственикът Тодор Батков е твърд в намерението си да не налива повече пари за нови попълнения. Адвокатът разкри на представянето на Николай Костов, че само през лятото е похарчил 800 хиляди евро за осемте привлечени. Според източници на “Меридиан мач” новият треньор е бил предварително уведомен, че няма да разполага с бюджет за зимна селекция.

Испанецът Тони Калво е основната причина “Левски” да не разполага с пари за трансфери. Привличането на испанеца струва на клуба 500 хиляди евро. В тази сума влизат платените 300 хиляди евро лично на играча и мениджъра му при подписването на договора и едногодишната му заплата. Контрактът на Калво е за една плюс една години, т.е. в края на сезона може да си тръгне като свободен агент. Именно такова развитие се очаква на “Герена”. Ако наистина юношата на Барселона си тръгне без пари, в “Левски” ще отчетат един от най-лошите си трансфери за последните години./БЛИЦ