Новият треньор на Лудогорец Павел Върба даде интервю за предаването „Събуди се“ по „Нова телевизия“. В него той обяви целите пред тима, задачите в игрови план.Чешкият специалист изрази задоволство от жребия за Лига Европа и каза, че Интер има слабости и пукнатини.

„Аз съм в България в момента с основната задача да се запозная с хората, които работят в клуба. За момента оставам доволен от това, което виждам. И най-вече от организацията”, обяви 56-годишният чех.

„Зарадвах се от жребия, който прати Лудогорец срещу Интер. Гледах двата мача на италианците със Славия (Прага) в Шампионската лига. Гледал съм няколко техни срещи. Ще бъде тежко, но вярвам, че българските фенове ще бъдат доволни от крайния резултат. Мога да констатирам, че мачовете на Славия с Интер бяха доста контрастиращи. В домакинството си „нерадзурите” не успяха да победят и чехите си тръгнаха с точка. В Прага Интер показа много стабилна игра и показа мускули, но мачът в Милано демонстрира, че съставът имат слабости и пукнатини. Надявам се ние да вземем поуките от тези мачове и да успеем да вземем положителен резултат от двата двубоя“, анализира Върба.

„Нещата са много прости и предначертани. Целта е да играем максимално офанзивно. Лудогорец е кралят на българското първенство. Доминира тотално. Осъзнавам, че никой няма да приеме от мен нещо различно от първото място. Още от първите ми срещи с ръководството ме привлече идеята за Шампионската лига. Именно за това аз приех тази оферта. Сам искам тази цел – влизане в групите на турнира. Ако наистина стигнем до първо или второ място в групите, това ще бъде огромен успех. Понякога и в Лига Европа подобно класиране е успех. Ще видим! Искам да добавя, че класирането в самата групова фаза е най-важното за начало”, разкри новият треньор на Лудогорец.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Познавам и Роман Прохазка, и Давид Бистрон, които играха за Левски в миналото. С Жилина играх срещу „сините” в квалификациите на Купата на УЕФА. Покрай наблюдаването на Роман Прохазка, който пристигна в Пилзен през 2018 г. от Левски, познавам сравнително добре българското първенство. Повече хората си мислят, че класата тук не е толкова висока. Но аз знам, че тук има качество и първенството не е толкова слабо“.

„Признавам си, че не познавам абсолютно всички български отбори. Гледал съм ЦСКА, Левски и Лудогорец. Те биха се класирали на предни позиции в чешката лига. Ще си призная, че за нас шампионската титла е по-важна. Тя ни дава пътя към Шампионската лига. Със сигурност няма да подценим мача с Левски за купата на България. Ще ни бъде трудно, защото гостуваме. Ще видим какво ще излезе", добави Павел Върба.

„Въпреки че в Чехия имах на разположение повече местни играчи, аз съм свикнал да работя с ядро от чужденци. Така беше в Анжи (Махачкала). За мен не е проблем, че в Лудогорец има толкова много чуждестранни играчи. Предвид факта, че предстои осем играчи да се върнат от наем, ще видим първо как ще процедираме с тях. Трябва да се запозная с качествата им. Говорил съм с ръководството за нови попълнения. Ще видим как ще се развият нещата, но може през януари да привлечем играчи“, призна новият наставник на „орлите“.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020