Новият треньор на Монтана Атанас Атанасов-Орела даде първото си обширно изявление, откакто през миналата седмица беше назначен на поста, а от вчера официално встъпи в задълженията си. Той бе приветстван на стадион „Огоста“ от група от най-верните фенове на отбора, които му пожелаха да пипа с твърда ръка, пише chervenkarton.com.

„За трети път съм в Монтана и за втори път като треньор. Тогава имахме 14 точки и успяхме да се спасим. Сега точките са 12, но се надявам с общи усилия и този път да оцелеем и ще изпълним поставената задача. Имам сантименти към този отбор и затова приех. Вече разговарях с играчите. Кратко е времето, но се надявам, че ще можем да стиковаме нещата, за да се получат“, заяви новият треньор на Монтана.

„Отборът има потенциал, но трябва да извлечем максималното от него, за да си постигнем целта. Времето е малко. Има един месец. Казах на момчетата, че това е най-важният месец. През него трябва да си нагласят живота по подходящ начин – ред, дисциплина, лишения, за да може да се свърши работата. Иначе всички губим“, допълни Орела.

„Много е неприятно, че Монтана не играе у дома. Тук се събират фенове, особено във важните мачове подкрепата им щеше да ни е полза. В крайна сметка и така, както е, трябва да се справим. Мисля, че другите отбори не ни превъзхождат, както и ние не ги превъзхождаме. Може би моментното състояние и нагласата ще бъдат факторите, които ще изиграят решаваща роля. Имаме седем мача до края на сезона, които трябва да спечелим“, завърши Атанас Атанасов.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига