Новото попълнение на ЦСКА Брадли де Нойер е наследник на истинска футболна фамилия, установи проверка на БЛИЦ. Вече стана ясно, че той е братовчед на бившия играч на Левски Джереми де Нойер (на снимката вдясно), който в периода 2015-17 г. изигра общо 55 мача във всички турнири и в тях се отличи с един гол.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Любопитен факт е, че Брадли и Джереми са наследници на двама братя-близнаци – Джерард и Денис. Джерард де Нойер е бащата на новия защитник на „армейците“, докато ексхалфът на „сините“ е син на Денис де Нойер. Ако се съди по техните наследници, може да се направи извод, че и двамата близнаци са женени за тъмнокожи жени. Джерард и Денис са истински легенди на Спарта (Ротердам), където имат по повече от 200 официални мача. Играят заедно и в Хееренвеен, с който стават вицешампиони на Нидерландия през сезон 1999/2000.

Интересното е, че Брадли де Нойер е едно от шестте деца в семейството на Джерард де Нойер и съпругата му Лорита. Три от тях са момчета (Дефлин, Брадли и Янило) и три са момичета (Тениша, Шантел и Ришел). 26-годишното ново попълнение на ЦСКА е трети по възраст сред тях. Сестра му Тениша е четири години по-възрастна. Дефлин е с две години по-малък от кака си. Три години по-малка от Брадли е втората сестра Шантел. Новият играч на „армейците“ е с шест години по-голям от брат си Янило и с девет от третото момиче в семейството - Ришел.

Брадли не е единственият футболист сред наследниците на Джерард де Нойер. Янило (на снимката вдясно) в момента е част от тима на Спарта (Ротердам) до 21 години, където се изявява като ляв бек. Най-голямата сестра Тениша също е тренирала футбол, но в момента работи като чиновник в една от най-големите банки в Нидерландия - ABN AMRO. Ришел също се занимава с футбол. Най-големият брат Дефлин и третата сестра Шантел са изключенията във футболното семейство. Дефлин е отдаден на танците, докато Шантел де Нойер се занимава с баскетбол.

Любопитен момент от кариерата на Брадли де Нойер е фактът, че дебютира в професионалния футбол като играч на Дордрехт, когато треньор на отбора е баща му. Това стана на 5 август 2016 година при равенството 1:1 с Ос в мач от първия кръг на сезон 2016/17 на нидерландската втора дивизия.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ