Защитникът Едгар Елисалде, който до часове трябва да подпише с ЦСКА, все още няма блестяща кариера на клубно ниво, но има доста солиден актив що се отнася до мачовете му за юношеския национален отбор на Уругвай.

Както е известно, БЛИЦ първи информира за пристигането на уругваеца при „червените“.

Почти сигурният нов бранител на червените е записал общо 55 двубоя за тимовете на урусите до 15, 17, 18 и 20 години. Участвал е в първенствата на Южна Америка до 17 и до 20 г., както и на световното първенство U20 през 2019-а. Тогава Уругвай стига до 1/8-финалната фаза, където губи от Еквадор. Един от интересните двубои в груповата фаза пък е срещу Норвегия, пише „Тема Спорт“. Титуляр за скандинавците е настоящата мегазвезда на световния футбол Ерлинг Холанд, а Елисалде се появява на терена на почивката. Той заменя… централния защитник на Барселона Роналд Араухо и има доста успешни сблъсъци с централния нападател на норвежците, който по това време играе за Ред Бул Залцбург. Първия гол за победата на Уругвай с 3:1 пък бележи настоящият играч на Ливърпул Дарвин Нунес.

Елисалде има общо 17 участия за младежкия национален отбор на страната, но след това така и не успява да направи голямата крачка към мъжката селекция. Най-близо до това изглежда през есента на 2022 г. след трансфера в Индепендиенте.