Бразилският вратар Родриго Галато пристигна днес в България, за да се присъедини към лагера на Литекс в Сандански. 26-годишният футболист бе придружаван от футболния агент Джери Перейра и главния мениджър на “оранжевите” Стойчо Стоилов. Преди обаче да потегли към югозападния град, той ще премине задължителните медицински прегледи.

„Знам почти всичко за Литекс. Ще дам всичко от себе си новият ми отбор да стане шампион. До този момент кариерата ми е минала изцяло в Бразилия. От Литекс ме поканиха и за мен е чест да дойда тук. Сигурен съм, че тук ще започне нещо голямо в моята кариера”, каза бившият страж на Атлетико Паранензе.
 
„Четох доста неща, както за България като цяло, така и за местното първенство, за да съм наясно какво ме очаква тук. Не е вярно, че семейството ми ме е спирало да направя този трансфер. Всичко е о’кей. Съпругата ми ще дойде в България, когато приключим със зимната подготовка. Не мисля, че ще имам проблеми с климата тук. В Бразилия живея на място, където също е много студено”, добави Родриго Галато.