Локомотив (Пловдив) победи с 3:1 Асеновец за втори път в рамките на няколко дни. Днешната контрола се състоя в Кошарата в пловдивския парк "Лаута" и беше ръководена от бившия топрефер Атанас Узунов.

Голмайсторът Мартин Камбуров откри резултата в 18-ата минута, когато се разписа от дузпа след нарушение срещу самия него. Минута преди това новото попълнение Александър Горанов се размина с отбелязването на първото си попадение с за "черно-белите". Бранителят с бомбастичен удар от около 30 метра разтресе напречната греда, след което топката се удари в тялото на стража на гостите и излезе в корнер.

Малко след това Камбуров с гръб към вратата с прекрасен пас с пета изведе Делев сам срещу Ферди Мюмюнов и за нападателя от село Ключ не бе проблем да до преодолее за 2:0. Делев вкара на Асеновец и в проверката на 31 януари, когато точни бяха още Благой Наков и Камбуров.
 
Преди почивката гостите от "В" група намалиха резултата. Мирослав Кайряков се възползва от грешка на Богомил Дяков и Игнат Дишлиев и останал очи в очи срещу Витанов не сгреши.

През втората част "смърефовете" вкараха нов гол, дело на Христо Стамов, който с глава засече центриране на Благой Наков за крайното 3:1.

Следващата контрола на Локо (Пд) е в четвъртък срещу Тунджа (Ямбол) от турнира Поморие Къп.

Съставът на Локомотив (Пловдив)
: Витанов, Дяков, Дишлиев, Горанов, Илиев, Сандански, Бурабия, Карагарен, Делев, Ласиман и Камбуров

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка