Двама от футболистите на Черноморец, които през последните дни имаха здравословни проблеми, са възстановени. Пропусналият последния шампионатен мач срещу Берое (1:1) - Марсио Нуньо, вече тренира наравно със съотборниците си. Според лекаря на тима д-р Росен Харизанов, футболистът има всички шансове да играе в края на седмицата срещу Спортист (Своге).

Сърцатият халф е твърд титуляр в схемата на Красимир Балъков в средата на терена и ако на тестовете се представи добре, той със сигурност ще попадне в групата за мача.

Матиас Мориц тренира днес наравно с останалите футболисти на "акулите". Болките в кръста, които го измъчваха, след мача с Берое отшумяха и той тренира на пълни обороти. За него важи същото, както и за Марсио, като тестовете в петък - ден преди мача, ще дадат отговор на въпроса, дали Морис ще бъде на разположение на Красимир Балъков за предстоящия двубой в събота от 19:00 часа на стадион "Лазур".

Единствено Енис Хайри не тренира днес заради болки в коляното. Защитникът се възстановява по график, като най-вероятно ще бъде готов за игра след прекъсването на шампионата. /БЛИЦ