Португалският футболист Марсио Нуно гостува днес на "Лазур", за да се види с приятелите си на стадиона и с бившите си съотборници от Черноморец (Бургас). Халфът премина тази зима в състава на новака в руската Висша лига ФК Краснодар. Той е използвал прекъсването в първенството заради евроквалификацията на 26 март Русия - Армения, за да дойде в Бургас.

"Дойдох да си прибера последната част от багажа. Малко ми е мъчно за Бургас, където прекарах три и половина от най-хубавите си години във футбола. В Краснодар ме приеха сърдечно, а освен това отборът тръгна много добре в първенството", похвали се Нуно, който е участвал и в двата мача на новака от началото на шампионата.

На старта ФК Краснодар завърши наравно 0:0 при гостуването си на един от най-негостоприемните терени в Русия - този на Анжи в Махачкала, а във втория кръг се наложи с 2:0 срещу коравия Спартак (Налчик).

"Постепенно свиквам с новата обстановка, но Бургас ще остане завинаги в сърцето ми. Тук оставих много приятели и винаги когато имам възможност, ще отскачам до красивия черноморски град", заяви Нуно, който поема обратно към Русия в сряда. /БЛИЦ