Няма гаранции за бъдещето на "Ботев" (Пловдив), стана ясно и от думите на изпълнителния директор на клуба Тервел Златев. По-рано днес ръководството на "жълто-черните" съобщиха, че временно се преустановяват строителните дейности на стадион "Христо Ботев". На пресконференцията по представянето на новия треньор Любослав Пенев Златев каза, че клубът е обезпечен финансово за най-близкото бъдеще, но за по-дълъг период не може да се гарантира нищо на този етап.

Както е известно, всички банкови сметки на "Ботев" са замразени, вследствие на случващото се с КТБ, което не позволява на ръководството да използва оперативно необходимите суми.

"Нарушен е балансът на управлението на клуба, но въпреки това, в медиите има много некомпетентни изказвания, че едва ли не ще ни отнемат лиценза", коментира изпълнителният директор на "канарчетата".

Запитан за трансферите в клуба, предвид ситуацията в момента, Тервел Златев обяви: „Към този момент работим върху различни модели, за да може тези процеси да не бъдат възпрепятствани, но ако ситуацията с управлението на клуба се забави, ще се опитаме да избегнем евентуални проблеми в това отношение.“

"Планираме дългосрочно разходите си. Все още към този момент няма безпокойство. Надяваме се ситуацията скоро да бъде разрешена. Взели сме правилни решения, които да обезпечат клуба в следващите мачове. Ако обаче продължава тази ситуация, никой не може да гарантира осигуряването на клуба в по-дълъг период“, изрази притесненията си Тервел Златев. 

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка