Пред труден избор е изправена Съдийската комисия, която днес трябва да направи нарядите за 20-ия кръг на "А" група. Няма кой авторитетен арбитър да свири мача на мачовете Лудогорец - Литекс.
 
Рефер №1 в ранглистата Станислав Тодоров не може да ръководи сблъсъка между първия и третия в класирането в неделя, защото седмица по-рано имаше наряд за Локомотив (Сф) - Лудогорец (0:1), а снощи изведе Литекс и "Левски" в Ловеч. На всичко отгоре той се и контузи.

Съдия №2 в ранглистата Николай Йорданов е "нарочен" от ловешкия тим след кървавия двубой срещу "Левски" (2:2 на "Герена" през есента на 2009 г.), в който вдигна 11 жълти и 1 червен картон, а скандалът провокира отстраняването на Димо Момиров от председателския стол на Съдийската комисия.

Стефан Спасов-Пастата също отпада от вариантите, защото свири есенния дуел Литекс - Лудогорец (0:2), след който "оранжевите" изригнаха срещу него. Затова се очаква предстоящият сблъсък да бъде поверен на съдия с по-голям опит, може да е Христо Ристосков, информира "Труд".