България е без реални шансове да приеме мачове от финалите на Евро 2020 по футбол. Това заяви пред ТВ7 пресаташето на БФС Павел Колев.

Още преди доклада на УЕФА, който бе изключително критичен към кандидатурата на България, било ясно, че ще бъде почти невъзможно страната ни да се пребори за домакинство на мачове от финалите на шампионата на Стария континент през 2020.

"Много трудно, да не кажа невъзможно, е да получим домакинство. Това беше ясно и преди този доклад. Само най-големите оптимисти са се надявали, че можем да получим мачове от европейското след шест години, колкото и то да е паневропейско и идеята да е да се включат максимален брой държави под формата на градове. От гледан точка на инфраструктура ние изоставаме много. Големият проблем при нас, като изключим очевидните недостатъци на града, идват от факта, че стадионът е на предпроект. Това е единствената кандидатура, в която стадиона не е започнат", обясни Колев.

УЕФА трябва да реши другата седмица, на 19 септември, за градовете домакини на първото eвропейско първенство, което ще се проведе в няколко града в различни държави.

Междувременно през изминалите няколко дни комисия от БФС извърши оглед на съоръженията, на които догодина ще приемат европейското първенство за юноши до 17 години. Стадионите в Източна България ще бъдат инспектирани от УЕФА до края на този месец.