Миньор (Перник) може да се обедини с Витоша (Долна Диканя) от лятото, научи БЛИЦ. Това ще стане, ако перничани не успеят да намерят свежи пари, с които не само да довършат сезона, но и да покрият част от дълговете си.

Към момента футболистите на Миньор водят тренировки под ръководството на Николай Тодоров – Кайзера, но никой не знае, дали ще се съберат достатъчно пари, за да може отборът да продължи участието си в “А” група. Перничани имат около 3 млн. стари задължения, които набъбват с всеки изминал ден, тъй като футболистите и треньорският щаб не получават заплати.

Клубната каса буквално е опразнена и дори не се знае откъде ще се съберат пари, за да може отборът да покрива съдийските такси и да плаща глобите за картони и разходите по охрана на домакинските мачове и пътя за гостуванията.

Преговорите за финансиране със застрахователната компания “Лев Инс” удариха на камък, а нов инвеститор на хоризонта не се вижда. Общината също отказва да се включи в управлението на клуба, тъй като няма финансовия ресурс да поеме старите задължения. Дори и на магия Миньор да завърши сезона в “А” група почти сигурно от лятото ще загуби професионалния си лиценз.

Именно тогава трябва да стане обединението с Витоша (Долна Диканя). Това ще позволи отборът да се премести в Перник и да започне на чисто от “В” група. Така, както преди години “Ботев” (Пд) се обедини с Металик (Сопот) и си спести участието в “А” окръжна група.

Разговорите за бъдещото сливане на Миньор и Витоша вече са проведени и има предварителна договорка. Този вариант обаче ще се случи само ако до няколко месеца не се намери бизнесмен, който да стабилизира пернишкия тим.