Поредното самоубийство потресе света на спорта. Елитният френски футболен съдия Стефан Дюамел се е обесил, съобщава "Екип".

Страничният международен арбитър, който беше помощник на брат си Лоран, решил да сложи край на живота си само на 42-годишна възраст. Засега няма информация какво е накарало Стефан Дюамел да прибегне до самоубийството.

Наскоро реферът е бил изваден от листата на международните съдии, което може да е повлияло на психиката му. Брат му Лоран е топсъдия на Франция, като двамата са ръководили мачове на "Левски" и ЦСКА в евротурнирите. Стефан беше страничен рефер в двубоя на "сините" с Дебрецен от Шампионската лига, загубен от българския тим с 1:2 през 2009 година. През 2010-а пък същата съдийска бригада беше на мача от груповата фаза на Лига Европа между Бешикташ и ЦСКА, който "червените" загубиха с 0:1.

Това не е първи случай през последните месеци, в който личност от света на спорта е открит обесен. В края на ноември селекционерът на националния отбор на Уелс Гари Спийд беше открит мъртъв в дома си. Легендарният футболист на Лийдс също като Стефан Дюамел се обеси на 42-годишна възраст. 

Братята Дюамел (вляво е Стефан):

1.jpg