Има вероятност финалът за купата на България между ЦСКА 1948 и Лудогорец да не се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, както е предвидено по програма. Решителният двубой за трофея е насрочен за 24 май (сряда).

Предвид очаквания малък брой зрители ангажирането на най-големия стадион у нас за финала на Купата започва да изглежда нерентабилен. Професионалната футболна лига тепърва ще обсъжда възможността дали да премести важния мач на друго място.

Очаква се решението за мястото на провеждане на двубоя и за началния час да бъдат обявени през следващата седмица. Като логични алтернативи изглеждат новооткритият стадион на Ботев (Пловдив), както и „Ивайло“ във Велико Търново. Стадион "Берое" също изглежда добра възможност.

Освен това съществува опасност предстоящият финал между Лудогорец и ЦСКА 1948 да се превърне в един от тези с най-малка посещаемост. До момента антирекордът се държи от битката между Черно море и Литекс (0:1), които през 2008 г. привлякоха едва 3000 зрители по трибуните на „Васил Левски“. На второ място е финалът през 2010 г., в който Берое победи Помория с 1:0 в Ловеч пред 5000 посетители. Третата позиция е за решителния двубой за Купата през 2009 г., когато Литекс надви Пирин с 3:0 на „Герена“ пред 6500 зрители.