Левски приема Ботев (Пловдив) на стадион "Георги Аспарухов" в първи двубой за двата тима от пролетния дял на Първа лига. Срещата е мач номер 2000 за "сините" в елита на България и започва в 17:30 часа.

Срещата ще бъде първи тест за обновения Левски. "сините" привлякоха седем нови футболисти през зимната пауза, а някои от тях ще започнат от първата минута срещу "канарчетата". Треньорът Делио Роси пък успя да проведе пълна подготовка и ще се види дали е успял да започне промяна в Левски към по-офанзивен и зрелищен футбол, за какъвто призовават феновете.

"Сините" изостават на сериозно от конкурентите си в челото, но ще се борят до последно.

Треньорът на Роси се очаква да започне мача с поне четирима от новите играчи. На вратата ще бъде Митрев, а пред него в защита ще действат Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Фигейредо. Нашименто и Гомес ще са двойката в средата на терена, която ще вързва играта на "сините".  Вероятно Обертан ще застане зад нападателя Станислав Костов, но може и да бъде преместен на крилото, а Нашименто да действа като плеймейкър. Бразилецът Паулиньо също се очаква да започне като титуляр, а също така и Роман Прохазка.

Носителят на Купата и Суперкупата на България - Ботев, е в серия от 12 поредни мача без загуба.

Очаква се Николай Киров да пусне в игра Чворович на вратата и Панов, Димов, Пиргов и Минев в отбрана. Юсеин ще е в ролята на дефанзивен халф, а пред него в средата на терена ще започнат Балтанов и Афонсо. Неделев и Ндонгала ще действат по двете крила, а на върха на атаката ще започне Кампос.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018