Без двама ключови играчи ще излезе в неделя срещу Септември (Симитли) отборът на Оборище. Георги Чакъров - Фараона, и Михаил Петров са твърдо аут за възловия двубой от Югозападната "В" група, който трябва да реши съдбата на второто място в групата. Чакъров получи червен картон при визитата на Струмска слава (Радомир), а Петров бе декориран в жълто за пети път от старта на сезона във въпросната среща.

До този момент Оборище бе единствения тим без изгонен състезател в Югозападната трета дивизия. В продължение на 25 официални кръга панагюрци не допуснаха червен картон. Постижението им подобри рекорда за поредица от срещи без отстранен състезател, което досега се държеше от Витоша (Бистрица), разкриха футболни капацитети пред NoStop.bg.

"Тигрите" от столичното предградие бяха "чисти" в разстояние на цели 19 кръга през миналия сезон. Впоследствие пък го завършиха с двама изгонени. Интересното в случая е, че в края на миналия шампионат столичани загубиха и лидерството си по феърплей. Витоша отстъпи първото място на Рилски спортист (Самоков), който изкара първенството само с 1 червен картон. По стечение на обстоятелствата столичани стигнаха до историческо класиране в професионалния футбол, а "скиорите" се озоваха в четвърта регионална дивизия.