ФК Оборище започна подготовка за новия сезон, който ще бъде в професионалния футбол. Треньор Танчо Калпаков изведе тима си на терена на стадион “Орчо Войвода”.

Досегашният помощник треньор ще води тима на панагюрци, след оттеглянето на Валерий Дамянов, който водеше “Оборище” през пролетния полусезон. В треньорския щаб на тима са още Стойчо Драмов и Антон Пенчин.

Към тима на ФК „Оборище” тренировки започват Ахмед Адемов и Христо Гоговски. От Витоша (Бистрица) е привлечен Владимир Бахъров. Двама футболисти на „Беласица” (Петрич) също вече са в Оборище - Владимир Карбанов и Илия Тафов.

Все още се работи по селекцията на отбора. От досегашните футболисти се предвижда в отбора да останат Кристиян Узунов, Ели Маркес, Георги Иванов, Красимир Здравков, Обаси Окечукво Салас, Никола Василев Иванов – Шейха, Георги Нетов, Владимир Каптиев и Кръстьо Кръстев.

Трима от юношите на клуба също започнаха тренировки заедно с първия тим. Това са Стойно Солаков, Благой Господинов и Георги Георгиев.

Днес клубното ръководство на „Оборище” подписа първият професионален договор в “Б” група. Той бе сключен с досегашния вратар на отбора Ивайло Яначков.