Категорията на летище София може да падне от 3 на 1 звезда, ако новият национален стадион се построи на терена, който бе определен край квартал "Враждебна". Това е установила работната група, която се занимава с въпроса и обхващаше няколко министерства.

Доста сериозен проблем се оказали и резервоарите на военните, които са под част от имота, който е държавен. Те са били за нуждите на ВВС, но не се използват. Самото вадене обаче било доста сложна и скъпа операция. Така идеята на спортното министерство е всичко да се премести в местността "Къро", която се намира точно от другата страна на новата зала. Там се разполагаше школата на славното някога дружество ЦСКА, което отдавна вече изчезна от картата.

Имотът, както и басейнът "Червено знаме", и хотелът до него вече са прехвърлени от военните на спортното министерство след доста години, които минаха в това. Така най-големият басейн в София жабяса с катинар на вратата. Мястото е предостатъчно, защото разрешава над 500 хил. квадратни метра застрояване при необходими 190 000 за нов стадион. Комуникациите също са добри, като в близост е "Цариградско шосе", както и метрото, пише вестник "24 часа".