ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив може да приеме мача на България срещу Унгария от евроквалификациите на 16 ноември.

Това твърди строителят на "Колежа" Илиян Филипов в писмо до Българския футболен съюз, опровергавайки собствените си твърдения, че е опасно да се играе в периода 13 - 20 ноември поради строителни дейности.

Филипов уверява, че е възможно да бъде създадена организация и да бъдат предприети мерки по обезопасяване на строителната площадка и прилежащите й територии, с което да се създадат необходимите условия за провеждане на футболната среща между отборите на България и Унгария.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Филипов обаче уточнява, че преди да бъдат предприети подобни мерки, "Колежа" трябва да получи специално разпореждане от Възложителя на обекта - Община Пловдив.

Това би трябвало да се случи още днес или в понеделник. Има обаче немалка вероятност кметът на града Костадин Димитров да не разпише и при това положение провеждането на евроквалификацията с Унгария на стадион "Христо Ботев" да прoпадне. 

Казано с две думи - все още нищо не е 100% решено, а последната дума е в... Костадин Димитров.

Припомняме, че УЕФА изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024