ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Юношеският национален отбор на България до 16 години се наложи с 2:1 над връстниците си от селекцията на германската провинция Вестфалия в контролна среща, играна на Национална футболна база "Бояна”. 

Гостите откриха резултата още в 5-ата минута чрез Сам Дитрих, но след почивката, в рамките на 180 секунди, Веселин Бачев (65’) и Александър Георгиев (68’) осигуриха победата на родните национали.

 Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Двата отбора си разделиха по едно полувреме, а германците със сигурност има за какво да съжаляват, след като още един гол им беше отменен, а веднъж и гредата помогна на момчетата на Тодор Симов.

Гостите започнаха срещата по-активно, а в 5-ата минута Васич беше оставен непокрит в наказателното поле, но изстрелът му с глава премина покрай целта. Няколко секунди по-късно обаче тимът на Вестфалия откри резултата чрез Сам Дитрих, който с техничен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Иван Кехайов.

Малко преди да измине четвърт час игра от началото на мача германците стигнаха и до втори гол във вратата на "лъвчетата", но той беше отменен поради засада. Гостите продължиха да атакуват, а Васич и Санто пропуснаха добри възможности да удвоят преднината на своя отбор.

В средата на първото полувреме Георги Ангелов стреля опасно от пряк свободен удар, но Зомер внимаваше и изби в корнер. В следващите минути нямаше попадения и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Вестфалия.

Още в началото на втората част Кехайов трябваше да се намесва, след като играч в черно се озова очи в очи с него. Малко след това пък удар на футболист от състава на германците се отби в левия страничен стълб.

Родните национали отговориха със силен шут на Александър Георгиев от чиста позиция, който обаче профуча над целта.

В 65-ата минута "лъвчетата" възстановиха равенството. Капитанът Веселин Бачев се извиси над всички при центриране от ъглов удар и с глава изпрати топката неспасяемо във вратата на противника.

Попадението даде импулс в играта на нашите и само 180 секунди по-късно те осъществиха пълен обрат. Александър Георгиев се възползва от грешка в центъра на терена, напредна в половината на германците и с плътен изстрел в близкия ъгъл реализира за 2:1.

В оставащото време Вестфалия потърси изравнителен гол, но такъв не падна и България се поздрави с победата