Община Бургас ще може да придобие ПСФК Черноморец АД срещу едва 100 лева. Това ще стане възможно, като капиталът на дружеството се вдигне от страна на общината с една акция, която е на спомената стойност. Предложението бе съгласувано от общинската комисия и адвокатката на Денис Ершов Мариана Брага, информира "Трибуна Бургас".

Въпреки поканата, на днешното заседание на комисията отново не се яви прокуристът на клуба Пламен Киряков. Той е изпратил писмо, в което обяснява, че е в Турция. Киряков отново не предостави и исканите от общинарите документи, криейки се зад законови точки и алинеи. В него пише: „Като прокурист на дружеството не бих могъл да предоставя исканите от мен документи. Длъжен съм да пазя търговска тайна“. Очаквано, на заседанието не бе и Митко Събев, въпреки анонса от него, че ще присъства.

Адвокат Брага разкри, че "Петрол Холдинг" ще гласува „за“ всяко предложение на комисията. Така например, новият Съвет на директорите на Черноморец ще бъде съставен изцяло от представители на Община Бургас – между трима и деветима, а "Петрол Холдинг" се отказват от представител в СД. Тя потвърди и, че холдингът ще прехвърли акциите си на Общината, които обаче акции към момента са запорирани. Брага предложи още Общината да предостави едно свое дружество, на което да се прехвърли стадионът.